Praktijk – Huisartsenpraktijk Donkerbroek – Donkerbroek

Welkom op de website van huisartsenpraktijk & apotheek Donkerbroek

U kunt op onze site 24 uur per dag informatie krijgen over onze praktijk, gezondheid, nieuws en nog veel meer.

Tevens kunt u via MijnGezondheidNet uw medicijnen herhalen, een afspraak inplannen bij de huisarts, een vraag stellen en uw medisch dossier inzien. Door te klikken op de button 'MijnGezondheidsNet' hieronder komt u op de juiste site en hoeft u alleen nog in te loggen met uw DigiD.

Huisartsenpraktijk Donkerbroek
Herenweg 43 8435 WP Donkerbroek

Praktijk

De praktijk is op alle werkdagen geopend van 08.00 – 17.00 uur.

Maken van afspraken voor spreekuur
08.00 – 15.00 uur

Medicatie telefonisch bestellen (voorkeur via MijnGezondheidNet)
08.00 – 15.00 uur

Afhalen medicatie
08.00 – 12.00 en 15.00 – 17.00 uur

Als u niet in de gelegenheid bent om uw medicatie voor 17.00 uur te halen, wilt u dit dan bespreken met de assistente? Dan kunt u samen kijken naar een passende oplossing.

 

Urine voor onderzoek inleveren
voor 09.00 uur
(in verband met eventueel opsturen voor een kweek),
bellen na 14.00 uur voor uitslag

Bloedprikken Pro Rege (Herenweg 72, Donkerbroek):
Dinsdag 08.00-08.30 &
Vrijdag 09.00-09.30

 

Hieronder vindt u onder andere de openingstijden, informatie over urine-onderzoek, informatie over het bloedonderzoek (laboratorium), over de waarneemregeling en over privacy en klachten. Scroll naar beneden voor meer informatie.

Algemeen

Huisartsenpraktijk Donkerbroek is een apotheekhoudende huisartsenpraktijk.

De praktijk is LRQA gecertificeerd.

Openingstijden

De praktijk is geopend van 08:00 tot 17:00 uur.

Urine-onderzoek

U kunt voor 09.00 uur uw urine in een daarvoor bestemd urinepotje (graag een potje bij de huisartsenpraktijk halen) inleveren bij de assistente voor onderzoek. Dit moet een verse, gewassen plas zijn. Dit betekent: het eerste deel uitplassen, het middelste opvangen en het laatste weer uitplassen. Zodra u dit gedaan heeft, de urine meteen naar praktijk brengen! Lukt dit niet, dan de plas zo koel mogelijk bewaren, het liefst in de koelkast. Na 14.00 uur kunt u dan de assistente bellen voor de uitslag. Graag uw naam en adres op het potje vermelden!

Bij het inleveren van de ochtendurine verzoeken wij u een formulier met uw klachten in te vullen. Dit is erg belangrijk voor de huisarts voor het uitzoeken van de juiste therapie!
Klik hier voor de urineweginfectie vragenlijst. U kunt de vragenlijst inleveren samen met uw urinepotje. In sommige gevallen wordt uw urine opgestuurd voor kweek naar het Laboratorium voor de Volksgezondheid.

Indien uw urine wordt opgestuurd i.v.m. kweek SOA dan verzoeken wij u vriendelijk het formulier (meerdere delen) voor SOA onderzoek thuis in te vullen: SOA vragenlijst deel 1+2 & SOA vragenlijst deel 3

Laboratorium/ bloedonderzoek

Let op! In de bouwvak vakantie kunt u op de dinsdagen niet terecht voor bloedprikken in Pro Rege (2, 9 en 16 augustus 2022). Op de vrijdagen blijft dit wel mogelijk vanaf 09.00 uur en anders kunt u altijd terecht in Nij Smellinghe. Kijk voor alle openingstijden van de prikpunten op de website van Nij Smellinghe.

Elke dinsdag van 8:00 – 8:30 uur en elke vrijdag van 9:00 – 9:30 uur kunt u bloed laten prikken in gebouw Pro Rege, Herenweg 72 te Donkerbroek.
Beide prikmomenten worden verzorgd door ziekenhuis Nij Smellinghe Drachten. Dit heeft als voordeel dat de uitslagen ook meteen bekend zijn in dit ziekenhuis. Dit kan handig zijn indien u onder behandeling staat van een specialist daar. Indien u vragen hebt, mag u ons altijd bellen.
Denkt u eraan een geldig legitimatiebewijs mee te nemen!
Voor de uitslag kunt ons altijd bellen. Zie telefonisch terugbel-spreekuur!

Online patiëntenportaal: MijnGezondheidNet

Via MijnGezondheidNet kunt u online uw medicatie bestellen, vragen stellen aan de huisarts/praktijkverpleegkundige/assistente, online een afspraak maken en uw medische dossier inzien. Zie voor meer informatie het kopje ‘MijnGezondheidNet’ op de homepagina of ga naar www.mijngezondheid.net.

Waarneemregeling

In de vakantieperiodes of tijdens nascholingen wordt de praktijk waargenomen door de huisartsen van praktijk De Kern, 0516-421428, Hoofdweg Boven 5 te Haulerwijk.

Onze assistente is op de gebruikelijke tijden wel aanwezig. U kunt via haar ’s morgens voor 10 uur een consult of visite aanvragen.

Register kosten en vergoeding

Hier vindt u het register met een overzicht van de kosten en vergoedingen die betrekking hebben op het medicijngebruik en diensten van de apotheek en huisartsenpraktijk: