Praktijk – Huisartsenpraktijk Donkerbroek – Donkerbroek

Welkom op de website van huisartsenpraktijk & apotheek Donkerbroek

U kunt op onze site 24 uur per dag informatie krijgen over onze praktijk, gezondheid, nieuws en nog veel meer.

Tevens kunt u uw recepten herhalen via internet, een afspraak digitaal inplannen bij de huisarts of een e consult doen. Dit kan middels de bovenstaande buttons als u ingeschreven staat bij ons in de huisartsenpraktijk en een eenmalig account heeft aangemaakt.

Huisartsenpraktijk Donkerbroek
Herenweg 43 8435 WP Donkerbroek

Praktijk

Onder algemene informatie vindt u onder andere de openingstijden, informatie over urine-onderzoek, informatie over het bloedonderzoek (laboratorium), over de waarneemregeling en over privacy en klachten. Scroll naar beneden voor meer informatie.

Algemeen

Huisartsenpraktijk Donkerbroek is een apotheekhoudende huisartsenpraktijk.

Openingstijden

De praktijk is geopend van 08:00 tot 17:00 uur.

Urine-onderzoek

U kunt voor 09.00 uur uw urine in een daarvoor bestemd urinepotje (graag een potje bij de huisartsenpraktijk halen) inleveren bij de assistente voor onderzoek. Dit moet een verse, gewassen plas zijn. Dit betekent: het eerste deel uitplassen, het middelste opvangen en het laatste weer uitplassen. Zodra u dit gedaan heeft, de urine meteen naar praktijk brengen! Lukt dit niet, dan de plas zo koel mogelijk bewaren, het liefst in de koelkast. Na 14.00 uur kunt u dan de assistente bellen voor de uitslag. Graag uw naam en adres op het potje vermelden!

Bij het inleveren van de ochtendurine verzoeken wij u een formulier met uw klachten in te vullen. Dit is erg belangrijk voor de huisarts voor het uitzoeken van de juiste therapie!
Klik hier voor de urineweginfectie vragenlijst. U kunt de vragenlijst mailen naar info@huisartsenpraktijkdonkerbroek.nl of inleveren samen met uw urinepotje. In sommige gevallen wordt uw urine opgestuurd voor kweek naar het Laboratorium voor de Volksgezondheid.

Indien uw urine wordt opgestuurd i.v.m. kweek SOA dan verzoeken wij u vriendelijk het formulier voor SOA onderzoek thuis in te vullen: SOA vragenlijst

Laboratorium/ bloedonderzoek

Elke dinsdag van 8:00 – 8:30 uur en elke vrijdag van 9:00 – 9:30 uur kunt u bloed laten prikken in gebouw Pro Rege, Herenweg 72 te Donkerbroek.
Beide prikmomenten worden verzorgd door ziekenhuis Nij Smellinghe Drachten. Dit heeft als voordeel dat de uitslagen ook meteen bekend zijn in dit ziekenhuis. Dit kan handig zijn indien u onder behandeling staat van een specialist daar. Indien u vragen hebt, mag u ons altijd bellen.
Denkt u eraan een geldig legitimatiebewijs mee te nemen!
Voor de uitslag kunt ons altijd bellen. Zie telefonisch terugbel-spreekuur!

Aanmaken account zorgportaal

Om medicatie te bestellen vanuit uw medicijnlijst, afspraken in te plannen (tijdelijk niet mogelijk), om een (niet-dringende) vraag via een econsult te stellen en om uw dossier in te zien, moet u eenmalig een account aanmaken op ons zorgportaal. Klik hier om éénmalig een account aan te maken op het zorportaal (let op, u kunt na het aanmaken van een account niet direct inloggen omdat wij uw gegevens eerst moeten controleren en uw account moeten koppelen). Uiteraard zijn uw gegevens in veilige handen.

Ook is het mogelijk om de ‘UwZorgOnline’ app te downloaden.

Voor meer informatie over zorgportaal of de app kunt u terecht bij de medewerkers van de huisartsenpraktijk (of haal een informatiefolder bij de balie van de praktijk).

Waarneemregeling

In de vakantieperiodes of tijdens nascholingen wordt de praktijk waargenomen door de huisartsen van praktijk De Kern, 0516-421428, Hoofdweg Boven 5 te Haulerwijk.

Onze assistente is op de gebruikelijke tijden wel aanwezig. U kunt via haar ’s morgens voor 10 uur een consult of visite aanvragen.

Privacy en klachten

Privacyreglement persoonsgegevens

De AVG is de nieuwe wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens. Op grond van deze wet heeft een organisatie die met persoonsgegevens werkt bepaalde plichten en heeft degene van wie de gegevens zijn bepaalde rechten. Naast deze algemene wet gelden specifieke regels voor de privacy in de gezondheidszorg. Deze regels staan onder andere vermeld in de Wet geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO).  Klik hier voor het privacyreglement, deze is bedoeld om u te informeren over uw rechten en onze plichten die gelden op grond van de AVG en de WGBO.

Hier vindt u het aanvraagformulier voor inzage, afschrift, correctie of vernietiging mediche gegevens. Informatie hierover leest u in het privacyreglement hierboven.