Afspraken – Huisartsenpraktijk Donkerbroek – Donkerbroek

Welkom op de website van huisartsenpraktijk & apotheek Donkerbroek

U kunt op onze site 24 uur per dag informatie krijgen over onze praktijk, gezondheid, nieuws en nog veel meer.

Tevens kunt u via MijnGezondheidNet uw medicijnen herhalen, een afspraak inplannen bij de huisarts, een vraag stellen en uw medisch dossier inzien. Door te klikken op de button 'MijnGezondheidsNet' hieronder komt u op de juiste site en hoeft u alleen nog in te loggen met uw DigiD.

Huisartsenpraktijk Donkerbroek
Herenweg 43 8435 WP Donkerbroek

Afspraken

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen van 08.00 tot 15.00 uur naar 0516-491250.  (voor spoed kunt u natuurlijk tot 17.00 uur naar de praktijk bellen)
Om het spreekuur vlot te laten verlopen, kan het voorkomen dat onze assistente naar uw klachten vraagt. De afspraak duurt duurt gewoonlijk 10 minuten. Als u denkt meer tijd nodig te hebben, dan kunt u een langere afspraak maken.

Mocht u plotseling verhinderd zijn, dan graag tijdig afzeggen!
U kunt ook via het Patiëntenportaal zelf een afspraak inplannen bij een van de huisartsen! Dit kan alleen als u met 1 klacht komt, wilt u de huisarts voor meerdere dingen spreken, dan kunt u beter bellen met de assistente voor het inplannen van een afspraak.

Als onze praktijk gesloten is, belt u met spoedeisende vragen naar Dokterswacht Friesland (www.dokterswacht.nl). Is er geen sprake van spoed, dan kunt u wachten totdat onze praktijk weer geopend is om een afspraak te maken. Bij twijfel kunt u eerst kijken op thuisarts.nl voor betrouwbare adviezen. Een levensbedreigende situatie? Bel 112.

Met de website van Moet ik naar de dokter? kunt u zelf controleren of contact met de huisartsenpost nodig is. Bij twijfel, kijk eerst op de app of de website voordat u de dokterswacht belt.

Visites

Visites (huisbezoek) kunt u aanvragen van 8.00-10.00 uur.
Visites zijn bedoeld voor mensen die om medische redenen niet naar de praktijk
kunnen komen. Laat het ons weten als u na ontslag uit het ziekenhuis een visite op prijs stelt.

Telefonisch terugbel-afspraak / Uitslagen bespreken

Wilt u telefonisch contact met de huisarts (bijvoorbeeld een uitslag bespreken of bericht van een specialist), belt u dan de assistente voor 10.00 uur voor het maken van een afspraak daarvoor. Zou u zo vriendelijk willen zijn de reden daarvoor op te geven bij de assistente? Dit vergemakkelijkt de arts in verband met het opzoeken van de gegevens.  Zowel meneer als mevrouw Grootenhuis kunnen u terugbellen. Voor de meeste uitslagen of berichten van de specialist geldt: belt u zelf met de praktijk.

Assistentenspreekuur

Elke dag heeft de doktersassistente een eigen spreekuur.
U kunt bij haar terecht voor:
– Hechtingen verwijderen
– Injecties zoals tetanus, vitamine B12, etc.
– Wratten aanstippen
– Wondverzorging, zwachtelen van open benen, etc.
– ECG’s afnemen
Graag wel vooraf afspraak maken.

 

 

 

 

 

 

 

 

In het algemeen geldt, dat u voor informatie van diverse aard bij de praktijkassistentes terecht kunt .
Zij kunnen vele vragen beantwoorden. Bovendien kunnen zij bij meer ingewikkelde medische vragen de dokter raadplegen om een afgewogen advies te verstrekken. Ook kunnen zij onderzoeksresultaten aan u doorgeven.

Spreekuur praktijkverpleegkundige

Elke maandag, dinsdag en woensdag heeft praktijkverpleegkundige Ilse Drint-Blaauw spreekuur. De praktijkverpleegkundige op HBO-niveau neemt gedelegeerde taken van de huisarts over.
Daarbij gaat het om patiënten met een chronische aandoening, zoals suikerziekte (diabetes mellitus), hart- en vaatziekten en astma/COPD. De praktijkverpleegkundige is hiervoor opgeleid. Ook kunt u bij haar terecht voor stoppen met roken begeleiding. Ook is zij bezig met de opleiding ‘Ouderenzorg in de eerste lijn’ en zal ze in de toekomst ouderenzorgvisites gaan doen. Elk consult wordt met de huisarts nabesproken. Voor het spreekuur kunt u een afspraak maken.
Wij nemen deel aan Ketenzorg Diabetes Mellitus 2, COPD en CVRM.
Voor meer info zie www.ketenzorgfriesland.nl.

Spreekuur praktijkondersteuner GGZ

Elke donderdag heeft Harro van den Akker, POH-GGZ, spreekuur in onze praktijk. Voor psychosociale gesprekken kunt u bij hem terecht. Via de assistente kunt u hiervoor een afspraak maken.

Thuisarts

Op www.thuisarts.nl kunt u ook betrouwbare informatie vinden over ziekte en gezondheid. Voor meer informatie over een bepaald onderwerp, zal u huisarts u verwijzen naar deze website.