Maatregelen huisartsenpraktijk in verband met Coronavirus – Huisartsenpraktijk Donkerbroek – Donkerbroek

Welkom op de website van huisartsenpraktijk & apotheek Donkerbroek

U kunt op onze site 24 uur per dag informatie krijgen over onze praktijk, gezondheid, nieuws en nog veel meer.

Tevens kunt u uw recepten herhalen via internet, een afspraak digitaal inplannen bij de huisarts of een e consult doen. Dit kan middels de bovenstaande buttons als u ingeschreven staat bij ons in de huisartsenpraktijk en een eenmalig account heeft aangemaakt.

Huisartsenpraktijk Donkerbroek
Herenweg 43 8435 WP Donkerbroek

Terug naar overzicht

Maatregelen huisartsenpraktijk in verband met Coronavirus

Om verspreiding van het Corona virus zoveel mogelijk te beperken werken wij met de volgende maatregelen:

VERPLICHT MONDKAPJE OP als u onze praktijk binnenloopt.

Kom niet op de praktijk als u last heeft van:

  • hoesten, niezen, verkoudheid (en u heeft geen hooikoorts)
  • keelpijn
  • diarree
  • koorts

Wilt u voor een andere reden naar de huisartsenpraktijk komen, maar heeft u 1 van bovenstaande klachten: blijf dan thuis totdat u zich weer beter voelt en maak daarna een afspraak. Kan het niet wachten? Neem dan telefonisch contact op met de praktijk en overleg met de assistente wat u het beste kunt doen.

Er is gewoon spreekuur van de huisarts. U kunt bellen met de assistente voor het maken van een afspraak. Zij beoordeelt of het een telefonisch consult kan zijn of dat u gezien moet worden door de huisarts.

De controle afspraken voor CVRM en suikerziekte (diabetes mellitus)  gaan gewoon door. Wilt u liever een telefonische afspraak, bel dan naar de praktijk om de afspraak om te zetten. De controle afspraken voor astma en COPD gaan telefonisch omdat het nog niet mogelijk is om een longfunctie uit te voeren in verband met de grote kans op besmetting.  Instructies ontvangt u van uw praktijkverpleegkundige.

Wij proberen de  afspraken zo te plannen dat er zo weinig mogelijk mensen tegelijkertijd in de wachtkamer zitten (door meer tijd tussen de consulten te plannen, afspraken indien mogelijk telefonisch af te handelen).

Houd in de wachtkamer afstand tot andere wachtenden. Kom alleen! Chauffeurs/begeleiders moeten buiten wachten.

Wij werken binnen de praktijk volgens de hygiënerichtlijnen. Dit houdt onder ander in dat wij geen handen geven!

Bloedprikken is op dinsdagochtend om 08.00 uur en vrijdagochtend om 09.00 uur in Pro Rege mogelijk.  Ook kunt u naar ziekenhuis Nij Smellinghe gaan om te bloed prikken.

Beperk het afhalen van brieven en bezoeken aan de balie. Bestel medicijnen zoveel mogelijk online of via de website/patiëntenportaal. Lever liever geen doosjes in.

Er mag maximaal 1 persoon bij de balie staan. We vragen overige personen om buiten te wachten.

We hopen op uw begrip voor deze maatregelen. Het is ter bescherming van u en ons personeel. Natuurlijk kunt u altijd bij ons terecht. Wij doen er alles aan om u in deze tijden veilige en goede zorg te bieden.

Voor een coronatest moet u contact opnemen met de GGD. Telefoonnumer GGD: 0800-1202

Publicatiedatum: 15-06-2021