Inzicht in uw medische dossier – Huisartsenpraktijk Donkerbroek – Donkerbroek

Welkom op de website van huisartsenpraktijk & apotheek Donkerbroek

U kunt op onze site 24 uur per dag informatie krijgen over onze praktijk, gezondheid, nieuws en nog veel meer.

Tevens kunt u uw recepten herhalen via internet, een afspraak digitaal inplannen bij de huisarts of een e consult doen. Dit kan middels de bovenstaande buttons als u ingeschreven staat bij ons in de huisartsenpraktijk en een eenmalig account heeft aangemaakt.

Huisartsenpraktijk Donkerbroek
Herenweg 43 8435 WP Donkerbroek

Terug naar overzicht

Inzicht in uw medische dossier

Het is mogelijk om via ‘uw online zorgportaal’ uw medische dossier van de huisarts in te zien. Onder het kopje ‘uw dossier’ vindt u bijvoorbeeld:

–          De uitslagen van onderzoek, bijvoorbeeld van bloedonderzoek

–          Het advies van de huisarts en/of praktijkverpleegkundige

–          Medicijnen waar u allergisch voor bent

Heeft u nog geen account aangemaakt op het zorgportaal van uw huisarts? Ga dan naar het kopje ‘patiëntenomgeving’. Onderaan kunt u zich registreren. U doorloopt daarbij de stappen die worden aangegeven. Uw gegevens zijn niet direct zichtbaar. Onze medewerkers moeten u dossier namelijk na registratie nog koppelen. Dit kan enkele dagen duren.

Ook is het mogelijk om na het aanmaken van een account de app ‘UwZorgOnline’ te downloaden zodat u altijd snel uw gegevens bij de hand heeft. Een link naar deze app vindt u ook onder het kopje ‘patiëntenomgeving’.

Zijn uw gegevens veilig?

Alleen de huisarts en de medewerkers van de huisartsenpraktijk en uzelf kunnen uw gegevens zien. Uw gegevens zijn veilig en andere mensen kunnen ze niet zien. U ziet uw medische gegevens nadat u veilig inlogt.

Pas op met het geven van uw gegevens aan anderen

U kunt uw medisch dossier aan anderen laten zien. Bijvoorbeeld aan een familielid of aan een goede vriend die u helpt met de zorg voor uw gezondheid. Bedenk eerst of u het goed vindt dat iemand anders uw gegevens ziet. Geef nooit zomaar uw gegevens.

Soms vragen verzekeraars, gemeenten of een andere bedrijf om informatie over uw gezondheid. Vaak bent u niet verplicht om die gegevens te geven. In sommige gevallen kan het zijn dat u de gegevens wel wilt geven. Geef dan nooit uw hele medisch dossier en geef alleen de gegevens die nodig zijn.

Twijfelt u over het geven van uw medische gegevens aan iemand? Bespreek dit dan met uw huisarts of de assistente. Zij kunnen u helpen.

Uw gegevens zijn persoonlijk. Geef uw inlogcodes nooit aan anderen.

Folder over online uw medische gegevens bekijken

Publicatiedatum: 15-06-2021